Siirry pääsisältöön

Soundi antaa 4 tähteä Reboundille!


Soundi-lehden toimittaja Asko Alanen ei säästele sanojaan mainiossa Riva!-albumin arviossaan:


Rebound: Riva! (Jupiter Stroll) 

Italialaiselle Luigi "Gigi" Rivalle eli "ukkosen jylylle" omistettu albumi laittaa musiikin elementit ja tarinat hilpeästi blenderiin.


Nimikkokappale on espanjankitaroilla ja mariaachi-messingillä terästetty lännenballaadi, joka vaihtuu sumeilematta ja Reboundin urbaanista olemuksesta piittaamatta särmikkääseen Tuomari- kantrihölkkään. Vasta sitten päästään ison basson lätkeeseen ja topakkaan dialogiin Hanna Hushin esittämän paholaisnaisen kanssa. 

Kitarat murisevat maukkaasti ja rakentavat jämerän sähköistä riffiä ja twangia ylitse koko kiekon. 

Mariachitorven paluu viidennellä raidalla Alaspäin Ois Iisii on jälleen tervetullut velmu välisoitto. 


Meininki ei jämähdä minkään tyylilajinsa sapluunaan, vaan kappaleet kallistelevat milloin runnoviin garagesoundeihin, milloin sähäkkään hand-jive shuffleen tai vintage-viulujatsiin. 


Suomenkieliset lyriikat sujuvat sutjakkaasti ja eloisammin kuin tuttuihin kliseisiin helposti turvautuvat rokkienglannin rypistyset.


Katri-Helenakin saa bändin mielikuvissa varsin herttaisia merkityksiä. Riva! on verevän musisoinnin ja yllätyksellisiin stailinmuutoksiin heittäytymisen riemuparaatia.

ASKO ALANEN  * * * * (4/5)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

22-pistepirkko ja Rebound Rollfest festivaaleille!

    Toivossa on hyvä elää ja Reboundin keikkakalenteri täyttyy päivä kerrallaan - varsinaisilla priimakeikoilla!  Kesän festarit ovat, kiitos Koronan, aika pitkälti taputeltu, mutta onneksi festivaalijärjestäjät uskaltavat ottaa riskiä ja tällä kertaa radio-asema Roll Fm pistää kunnon kemut pystyyn.  Lauantaina 11.9. 2021 Vantaan Kuusijärven maisemissa järjestetään syksykauden vihoviimeisiä ulkofestivaaleja ja tätä kirjoittaessa artistiroosteriin ovat varmistaneet paikkansa legendaarinen indie-suuruus 22-pistepirkko, että Rebound. Festivaalille lisätään vielä lähemmin 3-4 artisti/bändiä, mutta mikä parasta Roll Fm tuottaa festarin yleisöystävällisesti, eivätkä sisäänpääsyliput maksa mitään.  Kaiken ikäiset ovat tervetulleita, toki paikalla k-18 anniskelualue ja varmuudella myös myyntikojuja mistä voi ostaa festarimakkaraa ja muuta huikopalaa. Pistä päivämäärä kalenteriin ja polkaise mestoille!

Rebound - osiensa summamutikka.

  P aljon on virrannut vettä Vantaanjoessa, siitä kuin Rebound yhtye on perustettu. Bändin siemen on itseasiassa istutettu jo 90-luvun loppupuolella, kun Repa Nurmi julkaisi ensimmäiset demonsa nimellä Swellheads featuring Rebound Green.  Kokoonpano oli silloin Repa Nurmi(kaikki muut instrumentit) ja Jani Iivonen (rummut). Äänitimme Salon Iilikkeessä muutaman kappaleen, jotka poltin cdr-lrvyille. Kappaleet olivat Smoke & Fire, Don´t Call Me, Bad-Cool-Love ja Oh, Virginia. Tämä "kokoonpano" hautautui historian havinaan ja väliin tuli V-Chips-yhtye, jossa allekirjoittanut toimi edelleen taiteilijanimi Rebound Greenin alla.  Kun ko. bändi yhden levyn ja muutaman eepeen jälkeen kuivui kasaan, olin varsin kyllääntynyt bänditoimintaan. Ajattelin, että ryhdyn äänittelemään omaksi iloksi omia demojani ja jos niistä jotain syntyy, niin hyvä niin.  Parisen vuotta nyhräsin mutsin kellarissa ja yhtenä päivänä minulla oli valmiina kuusi kappaletta, jotka menivät jonkinlaisen riman yl

Atik Ismail, Antero Priha, Kati Kovács ja Cisse Häkkinen = Rebound Riva! musiikkivideo!

Rebound julkaisee uuden musiikkivideon syys-lokakuussa. Kuvausten ollessa vielä kesken voimme kuitenkin todeta ja huokaista helpotuksesta, että so far so good .    Idea videosta syntyi jälleen hajatelmista ja heitoista ilman suurempaa suunnitelmallisuutta ja niin, ilman järjen hiventä. Riva!-albumi ja varsinainen Riva!-kappale on omistettu legendaariselle Italialaiselle jalkapalloilijalle Luigi Rivalle . Luigi Riva,oli lempinimeltään " Rombo di Tuono ". Luigi "Ukkosen Jyrinä" Riva esiintyi Italian maajoukkuepaidassa 60-70-luvun molemmin puolin.  Legenda syntyi viimeistään 1970 Meksikon MM-kisoissa , jolloin Italia hiljensi Länsi-Saksan pelaajat ja jalkapallofanit Luigi Rivan jatkoaikamaalilla (4-3).  Jonnet ei muista, eikä muista ehkä kovin moni muukaan, mutta kiihkeää ottelua kutsuttiin yleisesti "vuosisadan otteluksi" siihen maailman aikaan. Rivan maalia hehkutettiin " parhaaksi maaliksi, parhaassa pelissä koko maailmassa " !  Näiden taustatie