Siirry pääsisältöön

Atik Ismail, Antero Priha, Kati Kovács ja Cisse Häkkinen = Rebound Riva! musiikkivideo!


Rebound julkaisee uuden musiikkivideon syys-lokakuussa. Kuvausten ollessa vielä kesken voimme kuitenkin todeta ja huokaista helpotuksesta, että so far so good.  Idea videosta syntyi jälleen hajatelmista ja heitoista ilman suurempaa suunnitelmallisuutta ja niin, ilman järjen hiventä.

Riva!-albumi ja varsinainen Riva!-kappale on omistettu legendaariselle Italialaiselle jalkapalloilijalle Luigi Rivalle. Luigi Riva,oli lempinimeltään "Rombo di Tuono". Luigi "Ukkosen Jyrinä" Riva esiintyi Italian maajoukkuepaidassa 60-70-luvun molemmin puolin. 

Legenda syntyi viimeistään 1970 Meksikon MM-kisoissa , jolloin Italia hiljensi Länsi-Saksan pelaajat ja jalkapallofanit Luigi Rivan jatkoaikamaalilla (4-3). 

Jonnet ei muista, eikä muista ehkä kovin moni muukaan, mutta kiihkeää ottelua kutsuttiin yleisesti "vuosisadan otteluksi" siihen maailman aikaan. Rivan maalia hehkutettiin "parhaaksi maaliksi, parhaassa pelissä koko maailmassa"

Näiden taustatietojen valossa lähdimme suunnittelemaan Riva! videota. Oikeastaan näistä faktoista ei ollut lopulta juuri mitään hyötyä, sillä käsikirjoitus ei paljon voinut nojata yli viisikymmentä vuotta tapahtuneisiin tapahtumiin, mutta usko oli kova, että kyllä tästä jotain syntyy. 

Uhkarohkeasti otin yhteyttä todelliseen suomalaiseen jalkapallolegendaan Atik Ismailiin. Olin satavarma, että Ismail sanoisi heti kärkeen ystävällisesti ei, mutta kaikkien yllätykseksi, Atik oli suostui lähtemään mukaan haparoivaan videoprojektiimme. Koko kesän tarina eli mielessämme ja täyttyi sitä mukaa kun ideoita ropisi laatikkoon. 

Lopulta alkuperäinen tarina Luigi Rivasta muuttui oudoksi matkaksi, joka rakentui mielessämme eräänä kauniina kesäpäivänä, jolloin kävimme Mikki Niinivaaran kanssa katsomassa mahdollisia kuvauspaikkoja. 

Kohtaloa tai ei, lopulta olimme Cisse Häkkisen haudalla, jonka tiesimme olleen Atik Ismailin erittäin läheinen ystävä. Miten tämä kaikki saadaan sopimaan yhteen musiikkivideoon? Se selvinnee siis myöhemmin, kun video lopulta valmistuu. 

Jos jaksoit lukea tänne asti, palkinnoksi sinulle videon ensimmäinen teaser/trailer
 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

22-pistepirkko ja Rebound Rollfest festivaaleille!

    Toivossa on hyvä elää ja Reboundin keikkakalenteri täyttyy päivä kerrallaan - varsinaisilla priimakeikoilla!  Kesän festarit ovat, kiitos Koronan, aika pitkälti taputeltu, mutta onneksi festivaalijärjestäjät uskaltavat ottaa riskiä ja tällä kertaa radio-asema Roll Fm pistää kunnon kemut pystyyn.  Lauantaina 11.9. 2021 Vantaan Kuusijärven maisemissa järjestetään syksykauden vihoviimeisiä ulkofestivaaleja ja tätä kirjoittaessa artistiroosteriin ovat varmistaneet paikkansa legendaarinen indie-suuruus 22-pistepirkko, että Rebound. Festivaalille lisätään vielä lähemmin 3-4 artisti/bändiä, mutta mikä parasta Roll Fm tuottaa festarin yleisöystävällisesti, eivätkä sisäänpääsyliput maksa mitään.  Kaiken ikäiset ovat tervetulleita, toki paikalla k-18 anniskelualue ja varmuudella myös myyntikojuja mistä voi ostaa festarimakkaraa ja muuta huikopalaa. Pistä päivämäärä kalenteriin ja polkaise mestoille!

Rebound - osiensa summamutikka.

  P aljon on virrannut vettä Vantaanjoessa, siitä kuin Rebound yhtye on perustettu. Bändin siemen on itseasiassa istutettu jo 90-luvun loppupuolella, kun Repa Nurmi julkaisi ensimmäiset demonsa nimellä Swellheads featuring Rebound Green.  Kokoonpano oli silloin Repa Nurmi(kaikki muut instrumentit) ja Jani Iivonen (rummut). Äänitimme Salon Iilikkeessä muutaman kappaleen, jotka poltin cdr-lrvyille. Kappaleet olivat Smoke & Fire, Don´t Call Me, Bad-Cool-Love ja Oh, Virginia. Tämä "kokoonpano" hautautui historian havinaan ja väliin tuli V-Chips-yhtye, jossa allekirjoittanut toimi edelleen taiteilijanimi Rebound Greenin alla.  Kun ko. bändi yhden levyn ja muutaman eepeen jälkeen kuivui kasaan, olin varsin kyllääntynyt bänditoimintaan. Ajattelin, että ryhdyn äänittelemään omaksi iloksi omia demojani ja jos niistä jotain syntyy, niin hyvä niin.  Parisen vuotta nyhräsin mutsin kellarissa ja yhtenä päivänä minulla oli valmiina kuusi kappaletta, jotka menivät jonkinlaisen riman yl