keskiviikko 11. helmikuuta 2015

BLUES NEWS/ Mikke Nöjd

REBOUND
Tiger & Ravens
(Turenki CD-14200-32) -14

(1) Tiger Man (2) Just Like You Are (3) Ride Me (4) Love Impossible (5) Days Of Blue (6) Brunette & Blonde (7) I Want You (8) You Make Me Feel So Good (9) Hornhill Top (10) Ravens


Loisteliaan ”Royal Decadence” -albuminsa jälkeen osoittaa Rebound-yhtye melkoista pelimieshenkeä. Ryhmä kun on putsannut pöydän, palannut lähtöruutuun ja tehnyt tyystin erilaisen levyn kuin edeltäjä oli. Rohkeaa toimintaa, toivottavasti fanikunta pysyy kelkassa – toisaalta näitä ralleja on varmasti ajettu jengille sisään jo livenä. Rebound sekoittaa tyylilajeja ja koulukuntia isolla kauhalla ja imuun on osunut mm. pop-, blues- ja vaikka mitä vaikutteita, unohtamatta tietenkään rockabillyä. Välillä tuntuu kuin suunta vaihtuisi kuin flipperikuulalla ja silti lopputuloksena on johdonmukainen kokonaisuus.

Kaikille tuttu avausraita Tiger Man nostattaa hikeä pintaan, bändi rytistää hirmukierroksilla. Eikä esim. Ride Me anna otteiden pehmetä yhtään, biisi on kunnon puukotusta ja komppi tuntuu selkäytimessä asti. Tyylikkäästi toteutettu Days Of Blue etenee vahvasti ja tekee pohjia kiekon kovimmalle lataukselle. Brunette & Blonde on sekin huikeavauhtinen ja adrenaliinia tihkuva esitys, joka pursuilee oikeaoppista hyvin suunnattua raivoa. I Want You on puolestaan modernia melodista billyttelyä. LoFi-alulla varustettu Hornhill Top muuntautuu rapeaksi rockabilly-mediumiksi, turhan pitkäksi venytetty kesto vie kuitenkin biisistä iskevyyttä. Päätöksen Ravensilla sahataan jo psykon naapurustossa.

Uudet tuulet puhaltavat mm. Just Like You Are -raidalla, joka etenee poppisottein todella rivakasti. Kevyemmän osaston ykköspotti osuu Love Impossiblen kohdalle, joka keinuttaa kivasti ja kitarankielien paikalle on laitettu rautalankaa. Hetkittäistä herkistelyä esiintyy myös I Want Youlla. Ketteräliikkeinen You Make Me Feel So Good erottuu joukosta muista poikkeavan soundipolitiikkansa johdosta.

Niin vaan Rebound keräsi jälleen aimo tukun päänahkoja kitarapiuhoistaan roiketettaviksi. Nyt on sellainen tutina, että ”Tiger & Ravens” tulee pyörimään kaukalossa vielä pidempään kuin edeltäjänsä ”Royal Decadence”.

Mikke Nöjd

(Julkaistu Blues News-numerossa 6/2014.)