keskiviikko 16. syyskuuta 2009

8/10 Rebound:Highways, Backsides & Sideways (Jupiter Stroll) SUE 9/2009 (#134)Melrosen alkuperäisenä basistina tunnetuksi tullut Repa Nurmi vetäytyi bändistä eroamisen jälkeen julkisuudesta ja bändikuvioista liki kahdeksikymmeneksi vuodeksi. Nyt mies on palannut uuden Rebound-yhtyeen kera.
Rebound on paluu Repan nuoruudenrakkauteen rockabillyyn vielä aidommassa hengessä kuin Melrose aikoinaan. Uutuus albumin avaus Satisfied tosin on silkkaa Tokelaa ja kumppaneita, mutta muualla meininki on perinnetietoisempaa. Kiitettävästi Rebound onnistuu kuitenkin puhaltamaan kauan kaivattua omaa ilmettä yli viisikymppiseen tyylilajiinsa.
Singlebiisit License To Love ja Bad-Cool-Love ovat modernimpaa(tai 80-lukuisempaa!) billytykitystä ja kulkevat kuuluisan höyryveturin lailla, mutta parhaimmillaan Rebound on ehkä kuitenkin kantrahtavamman materiaalin kimpussa kuten hienot Rescue Me ja Crush On You oivallisesti osoittavat.
Soundit ovat modernit, mutta tyylitietoiset, bändi hallitsee toimialansa ja laulukin toimii pääasiallisesti kiitettävästi ja pienistä ääntämysongelmista huomauttelu olisi jo nipottamista.
Tervetuloa takaisin, Repa!

Jyrki Mäkelä